Οι μεγάλοι «εχθροί» των μαλλιών το καλοκαίρι είναι τρεις και είναι σχεδόν ανίκητοι… ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και φυσικά το χλώριο της πισίνας. Αυτά αρκούν για να δείτε τα μαλλιά σας στο τέλος των διακοπών ταλαιπωρημένα και άκρως αφυδατωμένα. Για να μην αγχώνεστε παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές, που θα επιδιορθώσουν τη ζημιά χωρίς να χρειαστεί να βάλετε γερά… το ψαλίδι στα μαλλιά.

Ξηρά μαλλιά: η ενυδάτωση είναι το μυστικό της επιτυχίας. Αναζητήστε σαμπουάν, μάσκες και conditioner με πλούσια ενυδατική σύνθεση. Μια φορά την εβδομάδα κοιμηθείτε χωρίς να ξεβγάλετε τη μάσκα από τα μαλλιά σας.
Μαλλιά με τάση να φριζάρουν: για να βάλετε τέλος στο ενοχλητικό φριζάρισμα είναι απαραίτητο να απλώνετε ξανά και ξανά στα μαλλιά σας leave in conditioner τουλάχιστον για 3-5 φορές την ημέρα, επί δυο συνεχόμενες ημέρες. Έτσι τα μαλλιά θα ισορροπήσουν και πάλι και ο έλεγχος του φριζαρίσματος θα είναι πανεύκολος.

Αποχρωματισμένα μαλλιά: το χλώριο της πισίνας μπορεί να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στα βαμμένα μαλλιά. Γι’ αυτό αν δεν είχατε λάβει τα σωστά μέτρα προστασίας χρειάζεται να ακολουθήσετε μια πολύ προσεκτική περιποίηση που μόνο ο κομμωτής σας μπορεί να σας δώσει μέσα από μια σειρά επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου.

Κακοποιημένα μαλλιά από λαστιχάκια και κλάμερ: να είστε καλή με τα μαλλιά σας. Τα σφιχτά πιασίματα που κάνατε στην παραλία με λαστιχάκια και επώδυνα κλάμερ πρέπει να τα ξεχάσετε. Αυτό που χρειάζεστε τώρα είναι ένα προσεκτικό κούρεμα, με επιμονή στις άκρες που έχουν σπάσει ανορθόδοξα και ένα καλό και θρεπτικό προϊόν μαλλιών ειδικά για ταλαιπωρημένες άκρες. Αν θέλετε να αρχίσετε να πιάνετε και πάλι τα μαλλιά σας κάντε το αλλά με πολύ πιο… χαλαρές και προσεκτικές διαθέσεις.

Πηγή: stylewatch.gr