Από τη στιγμή που θα γεννηθούμε μέχρι τη στιγμή που θα πεθάνουμε δεν παύει να είμαστε ερωτικά όντα. Γι’ αυτό και ο έρωτας δε θα πρέπει να είναι κάτι που να μας προκαλεί φόβο, αλλά ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας.
Όμως, ακόμα και στην εποχή μας, είναι πολλοί οι άνθρωποι αυτοί που δεν ξέρουν αρκετά πράγματα γύρω από το σεξ, έτσι ώστε να έχουν μια ικανοποιητική ερωτική ζωή.
Και βέβαια, υπάρχουν πάντα και προβλήματα. Όπως υπάρχουν και φυσικές απορίες, για τις οποίες δε βρίσκεται συχνά πρόχειρη η απάντηση, εφόσον δεν μπορεί ο καθένας να καταφεύγει πάντα σε ένα σεξολόγο κάθε φορά που θέλει κάτι να ρωτήσει.
Παρακάτω, λοιπόν, οι γυναίκες θα βρείτε απαντήσεις σε μερικές από τις συνηθέστερες απορίες σας:
Πώς νιώθει η γυναίκα την πρώτη φορά της ερωτικής της ζωής;
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πούμε ότι η γυναίκα λειτουργεί, φτάνοντας στην πρώτη της φορά, κυρίως συναισθηματικά και όχι σαρκικά, όπως αντίστοιχα λειτουργεί ο άντρας. Ασφαλώς, η βιολογική της ωρίμανση και η σεξουαλική της ταυτότητα επιτρέπουν τη σωματική αφύπνιση και την ερωτική διάθεση στο να προετοιμαστεί, αλλά με βάση το συναίσθημα της τρυφερότητας και της παράδοσής της στο σύντροφο άντρα που εκείνη με το δικό της μοναδικό τρόπο επιλέγει.
Πώς εκφράζεται σεξουαλικά η Ελληνίδα στην ηλικία των 20-30 χρόνων;
Στην περίοδο αυτή είναι γεγονός ότι φτιάχνει σχέσεις και δεσμούς. Η μία στις τρεις Ελληνίδες, όμως, στα πρώτα 10 χρόνια της σεξουαλικής τους ζωής (20-30) έχουν προβληματική εικόνα για το σώμα τους. Πιστεύουν ότι δεν αρέσει γυμνό το σώμα τους στο κρεβάτι με το σύντροφό τους, ενώ ντρέπονται και δεν ανοίγονται σεξουαλικά στις ερωτικές τους αισθήσεις. Αυτό δείχνει ότι εύκολα η Ελληνίδα οδηγείται σε κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα μέσα από την άγνοια και το φόβο της σεξουαλικότητάς της, ενώ αντίθετα δείχνει άνετη και προκλητική στο ερωτικό παιχνίδι με τον άντρα στο φλερτ.
Η γυναίκα στα 30-35 χρόνια της βρίσκει το σεξουαλικό της εγώ;
Ναι, σε αυτή την ηλικία φαίνεται ότι έχει βρει αρκετά καλά το σεξουαλικό της εγώ, ενώ είναι πια ώριμη και έμπειρη στο ερωτικό της στοιχείο, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό στον άντρα που αγαπάει. Στην ηλικία αυτή ζητάει αρκετή προσοχή και τρυφερότητα από τον άντρα της, ενώ βλέπει το πόσο αρέσει και στο περιβάλλον της. Στη δεκαετία αυτή πρέπει να προσέξει, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να βάλει σε αμφισβήτηση τον τρόπο της ζωής της, πίσω ίσως από κάποια ρουτινιασμένη εικόνα, που μπορεί να την παρασύρει σε περιπέτειες και ανεπανόρθωτα λάθη.
Σε αυτή την ηλικία μπορεί ο γάμος, η μητρότητα, το επάγγελμα να την κουράσουν;
Ναι, και να θελήσει αλλαγές και ανανεώσεις. Τότε ίσως, εάν νιώσει έτσι η γυναίκα, είναι καλό να μιλήσει στο σύντροφό της, να του εξηγήσει το πώς νιώθει και να του ζητήσει να κάνουν μαζί αλλαγές και τροποποιήσεις, ώστε να ξαναβρούν αυτό που ο χρόνος, η μονοτονία και η καθημερινότητα τους πήρε. Άλλωστε, έρευνες έδειξαν ότι ένα ζευγάρι μέσα στα χρόνια μπορεί να ξαναβρεί τις χαμένες ερωτικές του αισθήσεις μέσα στην αγάπη και τη συμβίωση. Ο έρωτας είναι πολύ πιο όμορφος και ελεύθερος μεταξύ δύο ανθρώπων που γνωρίζονται καλά, αλλά και δεν ντρέπονται ο ένας τον άλλο (συχνό φαινόμενο του ελληνικού γάμου). Άλλωστε, η γυναίκα στα 30 και 40 χρόνια της ζητάει έρωτα και σεξ από το δικό της σύντροφο.
Πέφτει ο ερωτισμός στην έγκυο γυναίκα;
Δεν είναι αλήθεια ότι πέφτει ο ερωτισμός στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ίσως τότε η γυναίκα να διαφοροποιείται και να αισθάνεται λιγότερο επιθυμητή, όταν πια έχει προχωρημένη κοιλιά, βλέποντας ίσως ότι και ο σύζυγός της την αποφεύγει. Γι’ αυτό ο άντρας πρέπει να της δείχνει τον ερωτισμό του και να της εκφράζει ότι εξακολουθεί να τη θέλει το ίδιο όπως και πριν. Και η ίδια, όμως, δεν πρέπει να αισθάνεται άσχημη και μη επιθυμητή από τον άντρα της, αλλά οφείλει να του εκφράζει τις ερωτικές της διαθέσεις, όταν έχει…
Προσοχή
Το «γύρισμα της πλάτης» μέσα σε μια αρρώστια που σταματάει το σεξ είναι στην ουσία ο θάνατος της σχέσης. Δεν υπάρχει χειρότερο πλήγμα από την αίσθηση μιας απόρριψης που έρχεται από κάποια αρρώστια. Η δύναμη του να «σε θέλω» δεν είναι απλώς ωραία λόγια, κούφια, εντυπωσιακά, χωρίς ουσία. Είναι η ίδια η αλήθεια, που ρεαλιστικά έρχεται μέσα από το χρόνο, μέσα από τη βιολογική φθορά που και οι δύο σύντροφοι δέχονται.
Όσο υπάρχει ο κίνδυνος μιας στύσης που δε λειτουργεί καλά στον άντρα που αρρώστησε, άλλο τόσο υπάρχει και στη γυναίκα, που ο μαστός της πρέπει να αφαιρεθεί για να ζήσει. Αυτή η ίδια η ζωή, όμως, είναι και για τους δύο υποχρέωση, αλλά και ανάγκη για σεξουαλική ζωή, που δεν πρέπει με τίποτα να σταματήσει.
Η μητέρα πρέπει να ενισχύει και να συμβάλλει στο ερωτικό ξεκίνημα της κόρης της. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε αφενός την παντελή άγνοια της μητέρας και αφετέρου την απόκρυψη, στην οποία πολλές φορές οδηγείται η κόρη, φοβούμενη την τιμωρία και την ντροπή από το οικογενειακό της περιβάλλον.
Ενώ πρέπει να τονίσουμε και την ανάγκη της μητρικής παρουσίας μετά το γεγονός. Είναι ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο το πόσο θετικό ρόλο παίζει η φιλική μητέρα, η οποία ενισχύει και συμβάλλει το ερωτικό ξεκίνημα της κόρης της. Και πόσο, πράγματι, αρνητικό είναι –μέσα από τον αυταρχισμό και την ενοχοποίηση– να εισπράξει η κοπέλα απορριπτικά συναισθήματα και μειονεξία γι’ αυτό που έκανε.
Όμως, ως κοινωνία και ως γονείς οφείλουμε να μη γεμίζουμε ενοχές, ντροπή και φοβία μια νεαρή κοπέλα, που σίγουρα θα οδηγηθεί στη σεξουαλική της αφύπνιση μέσα από την ίδια τη φύση και τη, πραγματικότητα των καιρών μας.
Πηγή: belife