Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι μπέικιν σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
250 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
1/4 κούπα λικέρ της αρεσκείας σας
1/2 κούπα γάλα
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, την ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά με μία σπάτουλα.
Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι.
Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα προσθέτοντας σταδιακά και τη κουβερτούρα.
Μετά προσθέτουμε τη βανίλια ή το κονιάκ – ρούμι.
Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζουμε τα μάφινς.
Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.