Αν θέλετε να κάψετε πολλές θερμίδες διασκεδαστικά τότε το ιδανικό μάθημα για εσάς είναι το spinning. Με χρήση στατικών ποδηλάτων σε ειδικά διαμορφωμένο studio και με την καθοδήγηση εξειδικευμένου spinning instructor, το πρόγραμμα προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες σας ενώ γυμνάζει πόδια, μπράτσα, ώμους και κοιλιακούς.

Πώς σας ωφελεί
* Θα κάψετε μέχρι και 600 θερμίδες τη φορά.
* Θα αδυνατίσετε και θα κάνετε καλύτερη φυσική κατάσταση με 2-3 μαθήματα την εβδομάδα.
* Θα βελτιώσετε την αντοχή σας.
* Θα γυμνάσετε όλες τις μυϊκές ομάδες και θα ενδυναμώσετε τετρακέφαλους, γλουτιαίους, γαστροκνήμια.

Τι να κάνετε

Ρυθμίστε το ποδήλατο και το ύψος της σέλας. Η σωστή στάση είναι απαραίτητη για να αποφύγετε την περιττή κούραση, που σπαταλά την ενέργειά σας και σας αναγκάζει να εστιάσετε στην προσπάθεια.

Κάντε με τον ίδιο τρόπο πεντάλ όταν ανεβαίνετε σε ανηφόρα (με αυξημένη, δηλαδή, αντίσταση). Για να καίτε περισσότερο, πρέπει να διατηρείτε στην ανηφόρα ταχύτητα περίπου 60-80 περιστροφές το λεπτό.

Μην υποτιμάτε τη σημασία των κατάλληλων παπουτσιών, με γάντζους για τα πεντάλ. Είναι απαραίτητα τόσο για να σας δώσουν ώθηση, όσο και για να ολοκληρώσετε σωστά την προπόνηση. Ένα από τα πιο συνήθη λάθη είναι να βάζετε όλη σας την προσπάθεια στην αρχή και να αφήνετε την κεκτημένη ταχύτητα να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την περιστροφή.

Το μυστικό

Μείνετε καθιστοί. Όταν τρέχετε σε ανηφόρα, μη σηκώνεστε στα πεντάλ. Αν μείνετε καθιστοί, τα πόδια σας δουλεύουν περισσότερο.

Πηγή: omorfamystika