Τα παρακάτω απλά βήματα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε υγιή τα μαλλιά σας και να αποφύγετε την αποδυνάμωση και τη ψαλίδα.

1. Χρησιμοποιήστε καθημερινά Conditioner
«Τα χημικά επεξεργασμένα προϊόντα, όπως οι βαφές, καθώς και τα θερμαινόμενα εργαλεία styling, όπως η τοστιέρα, προκαλούν ψαλίδα και αποδυναμώνουν σημαντικά τη τρίχα», δήλωσε η Valerie Callender, η οποία ειδικεύεται στην αραίωση των μαλλιών στο Κέντρο Δερματολογίας Callender της Ουάσιγκτον. «Τα Conditioner περιέχουν αμινοξέα που προστατεύουν τα μαλλιά», συνεχίζει.

2. Εντατική εβδομαδιαία θεραπεία
Αυτά τα προϊόντα «περιέχουν υγροσκοπικά, όπως πανθενόλη, οι οποίες διεισδύουν βαθειά στη τρίχα και παγιδεύουν την υγρασία», τονίζει ο Frauke Neuser, ερευνητής της Procter & Gamble. «Το μασάζ διεγείρει τη κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει το καθαρισμό και την απολέπιση, διατηρώντας τη τρίχα υγιή και βοηθώντας την να αναπτυχθεί», δήλωσε η Elizabeth Cunnane Phillips, ειδική σε θέματα υγείας της Κλινικής «Philip Kingsley».

3. Αποφύγετε τα τζελ, τις κρέμες και τα σέρουμ μαλλιών
Αυτά τα προϊόντα αποδυναμώνουν αρκετά τη τρίχα και κάνουν τις αραιές περιοχές πιο αισθητές, σύμφωνα με τον Paul Labrecque. Μια ελαφριά λακ ή μους θα δώσει στα μαλλιά τον ιδανικό όγκο.