Για την πρωινή γυμναστική, ξεκινήστε κάνοντας μικρά βήματα. Μην υπερβάλλετε. Δεν χρειάζεται να βάλετε το ξυπνητήρι 2 ώρες νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε στις 6!

Το πιθανότερο είναι ότι σ’ αυτή την περίπτωση, οι μοναδικοί μύες που θα γυμνάσετε είναι αυτοί του… στόματος από το συνεχές χασμουρητό! Ακόμα κι αν καταφέρετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, το μόνο που θα πετύχετε είναι να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα, το οποίο κάθε άλλο, παρά τα επιθυμητά αποτελέσματα θα έχει.

Ο πρωταρχικός σας στόχος, λοιπόν, είναι να συνηθίσετε να ξυπνάτε 10-15 λεπτά νωρίτερα. Σηκωθείτε από το κρεβάτι και καθίστε σιγά-σιγά στο πάτωμα, κάνοντας προθέρμανση με χαλαρές ασκήσεις γιόγκα, ή δοκιμάζοντας μερικά βαθιά καθίσματα με τη βοήθεια καρέκλας ή push ups από στήριξη στον τοίχο.

Μπορείτε, επίσης, να κάνετε ημικαθίσματα ή ακροστασίες (βάδισμα στις μύτες). Αν έχετε τη διάθεση για κάτι πιο ενεργητικό, κάντε το γύρο του τετραγώνου ή ανεβοκατεβείτε μερικές φορές τις σκάλες. Σ’ αυτό το στάδιο, στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία τι άσκηση θα κάνετε.

Το σημαντικότερο είναι να συνηθίσετε να δραστηριοποιείστε κάθε πρωί. Με λίγα λόγια, τις πρώτες μέρες απλά επικεντρώστε την προσοχή σας στο να ακολουθείτε οποιοδήποτε πρόγραμμα έχετε επιλέξει, για 10-15 λεπτά. Έπειτα αυξήστε σταδιακά αυτό το χρόνο -ξυπνώντας κάθε μέρα 5 λεπτά νωρίτερα- μέχρι το σημείο που θα γυμνάζεστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε πρωί.

Μετά από μερικές εβδομάδες, θα έχετε τόση ενέργεια, που δεν θα βλέπετε την ώρα να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Η άσκηση που προτείνεται για το πρωί είναι το σχοινάκι. Με αυτό τον τρόπο γυμνάζετε πολλές μυϊκές ομάδες και είναι διασκεδαστικό.

Εναλλακτικά, βγείτε έξω και περπατήστε γρήγορα για 30 λεπτά. Θα γυμνάσετε την καρδιά σας και θα τονώσετε το μυϊκό σας ιστό καίγοντας περισσότερο λίπος.

Πηγή: myself.gr