Η εταιρία Νιτσιάκος, με έδρα τα Ιωάννινα και σεβασμό στη παράδοση εδώ και 40 χρόνια, σε συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια παρουσιάζει μια απλή συνταγή για τους αναγνώστες του newsbeast.gr. Διαβάστε πώς θα παρασκευάσετε stir fry με κοτόπουλο Νιτσιάκος, μανιτάρια, μπρόκολο και ντοματίνια.
Να σημειωθεί η συμβουλή του Νιτσιάκου και του Χριστόφορου Πέσκια, σύμφωνα με την οποία το καλύτερο θα ήταν να φτιάξουμε τη συνταγή σε wok ή αν δεν έχουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
Υλικά
-250γρ μανιτάρια λευκά μικρά κομμένα στα 2
-150γρ μπρόκολο σε μπουμπούκια
-150γρ κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε ροδέλες
-50ml ελαιόλαδο
-100γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
-1 κουταλιά της σούπας ginger ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-100 γρ. φλύδες παρμεζάνα
-500γρ κοτόπουλο Νιτσιάκος, μπούτι σε κυβάκια των 18-20 γρ. το κάθε ένα
-σιμπουλέτ
-½ ματσάκι φυλλαράκια δυόσμο χονδροκομμένα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-1 σκελίδα σκόρδο λυομένη
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σε πάρα πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο Νιτσιάκος με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και ψήνουμε ακόμα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ginger και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο μισό λεπτό. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε για ακόμα μισό λεπτό.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δυόσμο. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε σε 4 πιάτα και τοποθετούμε το τυρί από πάνω.