Η νέα συλλογή της Swarovski για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012, αποτέλεσε αφορμή για μία εκδήλωση με την ονομασία «Swing event» που πραγματοποίησε η εταιρεία στο ξενοδοχείο Semiramis.

Το όνομα της νέας συλλογής είναι «Swing, Sing and Shine» και αποτελεί φόρο τιμής στο βίντατζ στυλ επικεντρώνοντας στα φώτα, τις κάμερες και τη δράση του κόσμου της ψυχαγωγίας. Πρόκειται δηλαδή για ένα θέμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την εταιρεία εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η συλλογή χρησιμοποιείται για την αφήγηση της ιστορίας μιας νεαρής γυναίκας, καθώς εξελίσσεται από μαθήτρια σε στάρλετ, συνηθισμένη στη δόξα και τα φώτα των προβολέων!

Σε ένα σκηνικό γεμάτο παστέλ αποχρώσεις, ζωηρόχρωμα μπαλόνια και φλοράλ πινελιές, που θυμίζουν τα μοτίβα της δεκαετίας του ‘60, η μούσα καταφτάνει στο χορό της αποφοίτησης με μια παρέα φίλων. Μέσα στη χαρά, τη ζωντάνια και τη χλιδή της εκδήλωσης, πραγματοποιείται κάστινγκ για ένα αμερικανικό κωμικό μιούζικαλ, με φόντο τα θέματα «Sweet Sixties» και «In the Spotlight».

Συνδυάζοντας το μοντέρνο με το βίντατζ, μία από τις νεαρές κοπέλες φορά το κολιέ «Regency». Το λιλά χρώμα της φαρδιάς κορδέλας αντανακλά τις βιολετί αποχρώσεις των επιβλητικών κρυστάλλων με δέσιμο chaton και των κρυστάλλων σε σχήμα λουλουδιών που ενώνονται μεταξύ τους. Κάθε πέτρα κοπής ανοίγει σαν ένας ανθισμένος ύπερος, περιτριγυρισμένος από κομψά κρύσταλλα κοπής «baguette» σε σμάλτο, διαφανές και χρωματιστό κρύσταλλο.

Σε μια προσπάθεια να εντυπωσιάσει την επιτροπή των κριτών, μια άλλη μαθήτρια στηρίζει τις ελπίδες της στο σετ «Raspberry». Εδώ, μαύρες κλασικές χάντρες από ρητίνη συνθέτουν μια μακριά αλυσίδα, αναδεικνύοντας το μενταγιόν με επικάλυψη ροδίου. Μικροσκοπικά κρύσταλλα σχηματίζουν ένα κεράσι σε διαβαθμισμένες αποχρώσεις και ένα απαλό, θαμπό ροζ. Το κομμάτι αυτό συνδυάζεται άψογα με τα λεπτεπίλεπτα και περασμένα σε κορδόνι κρύσταλλα σε διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ στο βραχιόλι «Polly», το οποίο αναδεικνύεται με μικρά μενταγιόν σε σχήμα αστεριού και καρδιάς. Το μεγάλο βραχιόλι «Lips» επίσης αναγγέλλει την επιστροφή σε σχέδια ρετρό, με κρυστάλλινα χρωματιστά φιλιά τοποθετημένα με τη μέθοδο της χύτευσης με έγχυση. Το βραχιόλι «Golf» επαναπροσδιορίζει το μαύρο Crystal Mesh σε δέρμα λουστρίνι, θυμίζοντας κόκκινο βινύλιο.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της, μια τελευταία υποψήφια επιλέγει ρομαντική, λουλουδάτη εμφάνιση, με το σετ «Ribbon». Ένας φόρος τιμής στη δεκαετία του 1950, το κολιέ αυτό συνδυάζει γκρίζες Crystal Pearls, αριστοτεχνικά πλεγμένες σε κεντημένα στοιχεία είτε στους ίδιους τόνους είτε με μεταλλικό εφέ, πάνω στη φαρδιά σατέν κορδέλα σε antique pink. Το κομψό ασορτί βραχιόλι με την κορδέλα συνδυάζει συστάδες κρυστάλλων σε αποχρώσεις antique pink, με τη μορφή μπουκέτου λουλουδιών, κάνοντας έναν παιχνιδιάρικο υπαινιγμό που παραπέμπει στο χορό των ντεμπιτάντ.

Ανάμεσα στις νεαρές αυτές κυρίες, μία είναι εκείνη της οποίας η λάμψη ξεχωρίζει, μέσα από τη χάρη και τη θηλυκότητά της, και η οποία θα κερδίσει τελικά το ρόλο. Εκπληκτικά κομψή, λάμπει ανάλαφρη και γοητευτική και σύντομα αρχίζει να προετοιμάζεται για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του διάσημου μιούζικαλ. Η εκκολαπτόμενη ηθοποιός βρίσκει πλέον τον εαυτό της «In the Spotlight».

Με το δεύτερο αυτό θέμα της συλλογής, τα κοσμήματα μας μεταφέρουν στο σκηνικό όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της ταινίας, με την ηρωίδα μας να υποδύεται το ρόλο της. Εμπνευσμένα από το αβάν γκαρντ ντιζάιν της δεκαετίας του 1960, τα κομμάτια διακρίνονται για τις καθαρές γραμμές τους, καθώς και για τα περίτεχνα μωσαϊκά που αντιπροσωπεύουν τους πολλαπλούς σαγηνευτικούς, θηλυκούς ρόλους της εποχής.

Το κολιέ «Round Sphere» δίνει μια σύγχρονη ερμηνεία του ρετρο-φουτουριστικού στυλ της περιόδου. Οι μεταλλικές σφαίρες που είναι καλυμμένες με Crystal Rock δίνουν την εντύπωση του συνδυασμού από γυαλιστερό και ματ ατσάλι, χρυσό και ασήμι. Ο καρπός διακοσμείται από το γλυπτό βραχιόλι Round Sphere, που παραπέμπει στο επιτηδευμένο κολιέ.

Τα δαχτυλίδια δίνουν σαφές παρόν στη συλλογή και αναδεικνύονται στο έπακρο όταν φοριούνται μαζί, για δυνατές εμφανίσεις.

Τα δαχτυλίδια «Reload» και «Rapture» αποτελούνται από πέτρες με έδρες αποκλειστικής κοπής ειδικά για τη συγκεκριμένη συλλογή. Η λεπτεπίλεπτη τεχνική Pointiage σε διάφορες αποχρώσεις του κρυστάλλου πλαισιώνει το μεγάλο κρύσταλλο Light Azore Moonlight σε σχήμα ορυκτού, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του επιχρυσωμένου δαχτυλιδιού από ατσάλι. Η ίδια τεχνική χρησιμοποιείται για το ασημένιο δαχτυλίδι «Hyacinth» με επικάλυψη ροδίου, σε μια νέα εκδοχή, στα χρώματα του φετινού καλοκαιριού.

Σαν ένα πολυεδρικό κομμάτι μαύρου ακρυλικού, το εντυπωσιακό δαχτυλίδι «Rocket» διακοσμείται με ένα μεγάλο, ασύμμετρο κρύσταλλο και δημιουργεί ένα εκτυφλωτικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με πολυάριθμα τριγωνικά κρύσταλλα. Θυμίζοντας παζλ, το πρώτο δαχτυλίδι περιλαμβάνει δύο κρύσταλλα, σε αποχρώσεις Blue Zircon και Crystal Volcano, που στολίζουν τα δάχτυλα με στυλ.

Το σετ «Rainbow» μαγνητίζει τα βλέμματα και αποτελείται από μεγάλα τρυπητά σκουλαρίκια και ένα μεγάλο βραχιόλι, στο οβάλ σχήμα που χαρακτηρίζει τη δεκαετία του 1960, αλλά σε μια νέα εκδοχή με υπέροχα χρώματα. Κάθε γραμμή περιλαμβάνει 600 μικροσκοπικά κρύσταλλα pavé σε μαύρο, πράσινο, μπλε, κόκκινο και κίτρινο χρώμα, που λάμπουν όπως τα φώτα του Μπρόντγουεϊ.

Η τελευταία σκηνή είναι η στέψη της ηρωίδας μας, καθώς η μελλοντική σταρ φορά το εκπληκτικό μενταγιόν «Raphaela». Το κατεξοχήν άριστης ποιότητας υλικό της Swarovski, το Crystal Mesh, παίρνει κυλινδρικό σχήμα και περικλείει κρύσταλλα που δημιουργούν χρωματικές διαβαθμίσεις σε κόκκινο, ροζ και βιολετί. Σε συνδυασμό με τις ιριδίζουσες πέρλες και τα στρογγυλά κρύσταλλα chaton σε ροζ, κόκκινο και πορτοκαλί, χρώματα γνωστά και ως «Coral Kiss», το κομμάτι αυτό είναι πραγματικά συγκλονιστικό.

Το μιούζικαλ «Swing, Sing, and Shine» της Swarovski για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2012 αναμένεται να αποδειχτεί μια τεράστια επιτυχία γεμάτη χρώματα, με την πρωταγωνίστρια να λάμπει στολισμένη με κρύσταλλα, καθώς θα ερμηνεύει έναν αξέχαστο, πολύπλευρο ρόλο.