Το θέμα της εμφάνισης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μιας γυναίκας, αλλά και κάθε άνδρα. Είναι γεγονός ότι όσο μεγαλώνουμε έχουμε περισσότερη ανάγκη να αισθανόμαστε και να φαινόμαστε νεότεροι.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι που μας βοηθούν να αποκτήσουμε καλύτερη ψυχολογία και να νικήσουμε κατά κάποιο τρόπο το χρόνο:

– Δώστε βάση στο ντύσιμο σας
Τα ρούχα είναι το Α και το Ω της εμφάνισής μας καθώς αυτά δημιουργούν την πρώτη εικόνα που αποκομίζει ένας άντρας όταν μας πρωτοσυναντά. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα χρόνια περνάνε, χωρίς να έχει συμβεί καμία αλλαγή στις στιλιστικές μας συνήθειες. Επομένως αυτό που χρειαζόμαστε είναι μία ανανέωση στη ντουλάπα μας με ρούχα που θα είναι στη μόδα αλλά θα μας κολακεύουν παράλληλα.

– Εκστρατεία ενημέρωσης γύρω από τις νέες τάσεις
Επιστρατεύσετε φίλους που ακολουθούν τη μόδα και συμβουλευτείτε περιοδικά για να ενημερωθείτε.
Μπορείτε ακόμα πιο εύκολα να επισκεφθείτε μια ιστοσελίδα μόδας στο διαδίκτυο, η οποία θα σας βοηθήσει να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για την ομορφιά, με έξυπνες συμβουλές και θέματα που αφορούν την εμφάνισή σας.

– Δώστε βάση στην ηλικία σας
Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε ποτέ την ηλικία μας. Παρακολουθείστε τις εξελίξεις της μόδας σε συνδυασμό με την ηλικία σας. Καλό θα είναι να παρακολουθήσετε και τις τάσεις που ακολουθούν διάσημοι που έχουν περίπου την ίδια ηλικία με εσάς. Με αυτό τον έξυπνο τρόπο θα μάθετε ποιά ρούχα σας πηγαίνουν καλύτερα και πώς θα δείχνετε νεότεροι, έτσι ώστε η εικόνα σας να συμβαδίζει όσο καλύτερα γίνεται με τα χρόνια σας.

– Αποφύγετε τους έντονους χρωματικούς συνδυασμούς
Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε ρούχο, καλό είναι να ελέγχετε πάντα το χρώμα του για να δείτε εάν σας «πάει». Οι έντονες αποχρώσεις όταν συνδυάζονται όλες μαζί δημιουργούν ένα υπερβολικό αποτέλεσμα που δεν είναι ωραίο. Για ασφάλεια επιλέξτε ένα πιο «ήσυχο» χρωματικά σύνολο το οποίο θα φαίνεται στυλάτο, σοβαρό και καλαίσθητο πάνω σας.

– Προσαρμόστε το ντύσιμο σας σύμφωνα με κάθε εποχή
Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε την γκαρνταρόμπα σας κάθε εποχή. Χωρίς να ξοδεύετε μια μικρή περιουσία για την αγορά των ρούχων σας, κάθε φορά που φθάνει το καλοκαίρι ή ο χειμώνας.
Μην ξεχνάτε ότι με μία τσάντα ή ένα αξεσουάρ μπορείτε να αλλάξετε όλο το στυλ σας.

– Υπερασπίστε το σώμα σας
Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε άνετα με το σώμα σας και να επιλέγετε τα ρούχα ανάλογα με το σωματότυπό σας. Μην αισθάνεστε άβολα, απλά επιλέξτε το σωστό νούμερο σε ρούχα και εσώρουχα, φροντίζοντας πάντα να δείχνουν κομψά και άνετα πάνω σας.

– Μην μένετε στα ίδια

Κάντε μια έρευνα αγοράς και ανακαλύψτε καινούργια και πρωτότυπα καταστήματα. Μπορεί εκεί να βρείτε κάτι που δεν το έχετε σκεφτεί.

– Ψωνίστε έξυπνα
Επενδύστε σε κλασικά κομμάτια που δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας, όπως ένα μαύρο φόρεμα ή ένα κουστούμι. Με αυτά τα κομμάτια, όσα χρόνια και αν περάσουν θα έχετε την ευκαιρία να είστε πάντα κομψή.