Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα λαχανικά και το κρεμμύδι, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε τη μισή μαργαρίνη και σοτάρουμε τα λαχανικά προσθέτουμε την μαντζουράνα αφού πρώτα σβήσουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφήνουμε να πάρει μία βράση και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά στο μεταξύ κόβουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Πολτοποιούμε την σούπα και καρυκεύουμε (αλατοπιπερόνουμε) προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο.

Τέλος, για να δέσει η βελουτέ ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαργαρίνη. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και 2 κουταλιές σούπας σαντιγί light και ομογενοποιούμε.

Υλικά:

500γρ. πατάτες
1 ματσάκι λαχανικών (σελινόριζα ,πράσο ,καρότο)
1 κρεμμύδι
40γρ. μαργαρίνη
1 κουταλιά γλυκού ξερή μαντζουράνα
800γρ. ζωμό λαχανικών ή μανιταριών

300γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Αλάτι-πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές σούπας φρέσκο κάρδαμο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί