Για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε την κρέμα, να έρθει σε σημείο βρασμού. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπολ. Περιχύνουμε με την κρέμα.
Αφήνουμε 1΄ να σταθεί. Έπειτα, απαλά, ανακατεύουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσοχή! Αν δεν ζεστάνουμε καλά την κρέμα η σοκολάτα δεν θα λιώσει καλά, θα μείνουν ψιλά κομματάκια και δεν θα πήξει σωστά.
Αφού γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και λείο, στάζουμε μέσα λίγες σταγόνες λικέρ ή κονιάκ. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει καλά και να πλάθεται όπως τα τρουφάκια. Θέλει περίπου 2-3 ώρες. Πλάθουμε τότε 6 μπαλάκια από την κρέμα σοκολάτας (δηλαδή 6 τρουφάκια).
Για τα σουφλέ: Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Αφήνουμε 2΄-3΄ να γίνει χλιαρό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 φορμάκια για σουφλέ.
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να φουσκώσουν καλά, για 5΄-6΄. Απαλά ρίχνουμε στα αυγά τη λιωμένη σοκολάτα και το κοσκινισμένο αλεύρι και τα διπλώνουμε με μία σπάτουλα με προσοχή, να μη χάσουν τον όγκο τους. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα 6 φορμάκια. Μπήγουμε από μία μπάλα-τρούφα στο κέντρο κάθε σουφλέ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε τα σουφλέ για 12΄-15΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνειά τους. Τα αφήνουμε να σταθούν για 5΄ στα φορμάκια. Έπειτα τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτα. Όταν τα κόβουμε τρέχει λάβα σοκολάτας. Αχνίζουμε με λίγη άχνη ή περιχύνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος.
Υλικά
Για τη γέμιση:
• 60 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
• 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
• λίγες σταγόνες κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
Για το κέικ:
• 12Ο γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα με 60% περιεκτικότητα σε κακάο (θα τη βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
• 125 γραμμ. βούτυρο
• 2 αυγά
• 2 κρόκους
• 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 2 βανίλιες
• 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 πρέζα αλάτι
(Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr)