Λιώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, ώσπου να γίνει χλιαρή.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει παχύρρευστο μείγμα και χτυπάμε και τ’ ασπράδια για 5- 6 λεπτά, μέχρι να δούμε τις κορυφές. Σιγά σιγά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, και ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο και να γίνει ένα ενιαίο ομογενοποιημένο μείγμα.

Ακολούθως, προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα. Έπειτα μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφήνουμε να παγώσει καλά. Βάζουμε τα ποτήρια με τη μους στο ψυγείο και τα αφήνουμε να παγώσουν 1 ώρα και 50 λεπτά.

Για να σερβίρουμε τα 4 ποτήρια με τη μους θα χρειαστούμε και 4 λευκά μεγάλα πιάτα και μπορούμε να ρίξουμε κακάο και άχνη και και μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μια φράουλα σε κάθε ποτήρι ή ένα γλυκό κεράσι. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε και μπισκοτάκια ή πουράκια για να ομορφύνετε αισθητικά τη μους.

Υλικά

6 αυγά φρέσκα κατά το δυνατόν και χωρισμένα

1 φακελάκι βανίλια

2 κουτ. σούπας κονιάκ

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

2 σοκολάτες κουβερτούρα

1 ½ ξύσμα πορτοκαλιού

200 γρ. κρέμα γάλακτος

Πηγή: myworld.gr