Είναι γρήγορα, οικονομικά και πεντανόστιμα! Ιδανικά για κεράσματα ή ακόμα και για δώρο σε ένα λάτρη της σοκολάτας.

Υλικά:

300 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, κλπ.)
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος.

Εκτέλεση:

Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα σκεύος και τη λιώνετε σε μπεν μαρί (δηλαδή, βάζετε τη μια κατσαρόλα πάνω σε άλλη, με νερό που βράζει). Όταν πλέον έχει λιώσει η σοκολάτα, κατεβάζετε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας και ανακατεύετε συνεχώς με μια σπάτουλα. Όταν κρυώσει αρκετά η σοκολάτα, ρίχνετε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε ξανά, προκειμένου να τους καλύψετε.

Σε μια μεγάλη επιφάνεια, π.χ. ταψί, στρώνετε μια λαδόκολλα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνετε λίγο από το σοκολατένιο μείγμα και ρίχνετε από ένα σοκολατάκι πάνω στο χαρτί. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήνετε τα σοκολατάκια να κρυώσουν… και είναι έτοιμα. Εάν θέλετε να τελειώνετε και να σφίξει άμεσα η σοκολάτα, μπορείτε να τα βάλετε ψυγείο.

Extra tip: Αν έχετε μικρά παιδιά, ανιψάκια ή αδελφάκια, ζητήστε τους να σας βοηθήσουν! Θα το λατρέψουν!