Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη φάβα μαζί με το ξερό κρεμμύδι και εμφιαλωμένο νερό (για να αποφύγουμε τα πολλά άλατα) ξαφρίζοντάς την τακτικά. Μόλις βράσει καλά και αρχίσει να λιώνει, τη σουρώνουμε από τα περιττά υγρά. Ρίχνουμε στο μίξερ τη φάβα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα έχουμε στύψει καλά με το χέρι). Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 90 λεπτά ώστε να παγώσει και να γίνει σαν ζύμη. Πλάθουμε μπαλάκια (σαν μεγάλα καρύδια) και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη γαλέτα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για ακόμη 30 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Τηγανητή κάππαρη: Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε τις κροκέτες ρίχνουμε την κάππαρη για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει τραγανή και να ανοίξει ο ανθός της.
Την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Σάλτσα
: Σε ένα ρηχό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Μόλις σκουρύνουν αρκετά, σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον ζωμό κότας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε μαζί με τις κροκέτες και την κάππαρη.

Υλικά για 2 άτομα

Για τις κροκέτες:
• 150 γρ. φάβα
• ½ κρεμμύδι
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε λίγο κρύο νερό

Για το τηγάνισμα:
• 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1-2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
• 150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
• ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα, σε ροδέλες
• 1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• 1 κ.σ. ξίδι
• 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 100 ml ζωμός κότας, σπιτικός, από βιολογικό κύβο ή ψυγείου
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 30 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη

Πηγή: Home Food