Απλή και νόστιμη…
Υλικά:
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια φουντούκια (όχι αλμυρά) κοπανισμένα
1/2 ποτήρι γάλα
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλάκι μαγιά
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τους κρόκους απ’ τ’ ασπράδια. Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Έπειτα προσθέτουμε έναν-έναν μέχρι να απορροφούνται απ’ το μείγμα τους κρόκους των αβγών και σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε με ξύλινη κουτάλα την μαρέγκα ανακατεύοντας πολύ απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Πηγή: sintagespareas.gr