Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και κατεχίνες, που έχουν αντιοξειδωτικές ικανότητες.
Είναι ικανό έτσι να μειώσει τον κίνδυνο για ασθένειες όπως ο καρκίνος. Ενδέχεται η κατεχίνες του τσαγιού είτε να εμποδίζουν τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων είτε να προκαλούν το θάνατο στα καρκινικά κύτταρα χωρίς να καταστρέφουν τους υγιείς ιστούς.
Το θαυματουργό αυτό τσάι είναι αποτελεσματικό ακόμα και στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης κι εμποδίζει τον σχηματισμό θρομβώσεων στο αίμα που προκαλούν καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.
Πηγή: myworld.gr