Τα σταφύλια είναι πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνη Β1, Β2, Β3, Β5, Β6 και βιταμίνη C και φλαβονοειδών ουσιών συστατικά απαραίτητα για ένα υγιές δέρμα χωρίς ατέλειες.

Η υψηλή αντιοξειδωτική δράση του σταφυλιού μπορεί να καταπολεμήσει ορατά τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπο. Επίσης, τα ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά βοηθάνε την τόνωση του κολλαγόνου ενισχύοντας την ανθεκτικότητα του δέρματος. Καταπραΰνει το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα χωρίς να το ξηραίνει, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, καθαρίζει και ταυτόχρονα το ενυδατώνει.

Δοκιμάστε τις μάσκες ομορφιάς με σταφύλι που σας προτείνουμε και αισθανθείτε το πρόσωπο σας απαλότερο και φωτεινότερο.

Μάσκα για βαθύ καθαρισμό
Θα χρειαστείτε:
4 ώριμα σταφύλια
Ροδόνερο

Εφαρμογή
Κόψτε τα σταφύλια στη μέση και εφαρμόστε με το χυμό τους σε όλο το πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα ματιών. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στο τέλος με ροδόνερο.

Μάσκα σταφυλιών για λιπαρό δέρμα

Θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά χυμό σταφυλιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά αιθέριο έλαιο μέντας
Ροδόνερο

Εφαρμογή
Αναμειγνύετε το χυμό σταφυλιού, το λεμόνι και το αίθεριο έλαιο μέντας. Απλώνετε με απαλές κινήσεις το μείγμα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Περιμένετε για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό και μετά με ροδόνερο.

Μάσκα προσώπου για λάμψη
Θα χρειαστείτε:
10 σταφύλια
2 κουταλιές χαμομήλι
2 κουταλιές καλαμποκάλευρο

Εφαρμογή
Ανακατεύουμε το χαμομήλι με το καλαμποκάλευρο μέχρι να σχηματίσουν μια πάστα. Πολτοποιήστε τα σταφύλια και προσθέστε τα στο μίγμα. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και περιμένετε περίπου 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.

Μάσκα Αναζωογόνησης
Θα χρειαστείτε:
6 σταφύλια
1 κουταλιά χυμός μήλου
1 κουταλιά Χυμός πορτοκαλιού

Εφαρμογή
Πολτοποιήστε τα σταφύλια και προσθέστε τον χυμό μήλου και το χυμό πορτοκαλιού. Με ένα βαμβάκι εφαρμόστε σε σε καθαρό πρόσωπο. Αφήστε την μάσκα να δράσει για 10 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Το δέρμα σας θα είναι ορατά λαμπερό.

Μάσκα για ενυδάτωση και λάμψη
Θα χρειαστείτε:
8 σταφύλια
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλάκι μέλι
1/4 κουταλάκι ελαιόλαδο

Εφαρμογή
Βάζετε σε ένα μπλέντερ τα σταφύλια και τα πολτοποιείτε στην συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε την μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και την αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά. Στην συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.

Μάσκα για λείο και λαμπερό πρόσωπο
Θα χρειαστείτε:
10 κόκκινα σταφύλια
1 ασπράδι αυγού
χυμό από ένα λεμόνι

Εφαρμογή
Πολτοποιήστε τα σταφύλια/ Χτυπήστε το ασπράδι αυγού μέχρι να γίνει μαρέγκα. Προσθέστε στην μαρέγκα τα σταφύλια και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε με απαλες κινήσεις το μείγμα. Απλώνετε την μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και στη συνέχεια αφήστε την μάσκα να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε το πρόσωπο με κρύο νερό και στεγνώστε με μια μαλακή πετσέτα.

Μάσκα για ελαστικότητα και σφριγηλότητα
Θα χρειαστείτε:
2/3 φλιτζανιού λάδι από κουκούτσια σταφυλιού
1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 κουταλιά βούτυρο κακάο
1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος
1 κουταλιά κερί μέλισσας
1/3 φλιτζανιού ροδόνερο
1/3 φλιτζανιού ζελέ aloe vera
20 σταγόνες βιταμίνη Ε
7 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι

Εφαρμογή
Λιώνετε σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας, το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού, το λάδι καρύδας, το βούτυρο κακάο και το βούτυρο γάλακτος. Στην συνέχεια αδειάζετε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ. Ανακατεύετε το ροδόνερο, την aloe vera, την βιταμίνη Ε και το αιθέριο έλαιο χαμομήλι. Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή κρέμα.

Απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις και αφήνετε την μάσκα να ενεργήσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στο τέλος με κρύο.

Την μάσκα που σας περίσσεψε αποθηκεύστε την σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι σε δροσερό μέρος.

Πηγή: enter2life.gr