Μια απλή συνταγή βασισμένη στη γεύση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι,τη σοκολάτα.
Δείτε την εκτέλεση της:
• Τοποθετούμε σε ένα μπολ το τριμμένο μπισκότο, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει ζύμη. (Σημείωση: εάν βγει πολύ αραιό το μείγμα προσθέτουμε κι άλλη σκόνη μπισκότου ενώ εάν βγει πολύ σκληρό προσθέτουμε κρέμα γάλακτος). Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη μπισκότου σε πολλές μικρές μπαλίτσες.
• Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε καλά μία –μία όλες τις μπαλίτσες μέχρι να καλυφθούν τελείως από τη σοκολάτα.
• Απλώνουμε το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, όπου τοποθετούμε πάνω του μία μία όλες τις σοκολατένιες μπαλίτσες μας και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα ώστε να «σφίξουν».
• Τοποθετούμε την τρούφα σε ένα ρηχό πιάτο και «κυλάμε» ένα ένα τα μπισκοτοσοκολατάκια μας για να στολιστούν γύρω-γύρω!
Συμβουλή: Στηρίξτε τα μπισκοτοσοκολατάκια σας επάνω σε ξύλινα στικάκια και στολίστε τα με τρούφα ακόμη πιο εύκολα!
Χρόνος Προετοιμασίας:
30 λεπτά περίπου
Χρόνος Μαγειρέματος:
1 ώρα περίπου
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Τρούφες
Χρωματιστές ή από σοκολάτα για το στόλισμα
Μπισκότο
200 γρ. μπισκότα τριμμένα σκόνη (όποια σας αρέσουν)
Κρέμα γάλακτος
150γρ. κρέμα γάλακτος
Βιτάμ Soft
2 κουτ. σούπας Βιτάμ Soft
Κουβερτούρα
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Αντικολλητικό χαρτί
1 φύλλο
Πηγή:livesmart.gr