Μία συνταγή με σίγουρη την επιτυχία για γλυκό αμύγδαλο…
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αμύγδαλο άσπρο ψιλοκομμένο
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμός ενός λεμονιού
τριανταφυλλόνερο
1 αυγό μόνο το ασπράδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ασπράδι του αυγού, ρίχνουμε σιγά-σιγά νερό για να λιώσει η ζάχαρη και βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά.
Όταν αρχίσει να βράζει φαίνεται στην επιφάνεια της κατσαρόλας ένα πηχτό άσπρο αφρό. Το ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό,το μαζεύουμε με μια κουτάλα και το πετάμε.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο 4-5 φορές μέχρι να καθαρίσει η ζάχαρη. Την αφήνουμε να δέσει πολύ καλά,τη κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα για να ασπρίσει περίπου 30 λεπτά.
Ρίχνουμε το λεμόνι, λίγο-λίγο το αμύγδαλο και το τριανταφυλλόνερο και τα ανακατεύουμε.
Πηγή: syntagies.gr