Μία εύκολη συνταγή που δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο!
Υλικά:
8 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
1 μικρή πατάτα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
1 φλ. τσαγιού άνηθος (ψιλοκομμένος)
1/2 φλ. τσ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
1 φλ. τσ. δυόσμος (ψιλοκομμένος)
6 αυγά
2 φλ. τσ.φέτα (σε κύβους)
1 φλ. τσ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά.
Βάζουμε το κολοκύθι και το αφήνουμε να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του, σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Τότε το σουρώνουμε για να στραγγίξει από τα υγρά του.
Παράλληλα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κολοκύθι και την πατάτα.
Κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν λίγο τα υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ πολύ μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τα τυριά, και τα προσθέτουμε στο μείγμα από κολοκύθι.
Αφού έχουμε λαδώσει ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε το μείγμα με λίγη φρυγανιά και το ρίχνουμε στο ταψάκι.
Στρώνουμε καλά το μείγμα και ψήνουμε στους 180 C για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: sidages.gr