Μία επιτυχημένη συνταγή για πρασοτυρόπιτα!
Υλικά:
2 χωριάτικα φύλλα ή 1 πακ.φύλλο κρούστας
6-7 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
1/3 κούπας ελαιόλαδο και λίγο έξτρα για τα φύλλα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. γάλα φρέσκο
400 γραμ.τυρί φέτα
200 γραμ. τυρί gouda
μαϊντανό ή άνηθο ή και τα δύο
πιπέρι, αλάτι προαιρετικά (δεν θα χρειαστεί λόγω των τυριών)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Προσθέτουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας, να μαραθούν.
Όταν πιει τα υγρά του προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα πράσα και να μην έχουν υγρά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και λίγο πιπέρι. Αφήνουμε τη γέμιση να γίνει χλιαρή.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα ανάμεσα και στρώνουμε τη γέμιση. Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά.
Χαράζουμε την πίτα μας την ραντίζουμε με λίγο νεράκι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: sintagespareas.gr