Μία παραλλαγή του σοφρίτο της Κέρκυρας για όσους τους αρέσει η νόστιμη σάλτσα αλλά όχι το πολύ σκόρδο.

Υλικά:

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
αλεύρι για το αλεύρωμα
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
1 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:

Αλατίζετε και πιπερώνετε το κρέας. Το αλευρώνετε καλά και το τηγανίζετε μέσα στο ελαιόλαδο.

Σε μία κατσαρόλα χρησιμοποιείτε μέρος του λαδιού που τηγανίσατε το κρέας και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Όταν ροδίσουν, ρίχνετε το κρασί, προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά.

Όταν μελώσει η σάλτσα, προσθέτετε την δάφνη, το πιπέρι, το αλάτι και το μαϊντανό. Βάζετε μέσα στην σάλτσα το κρέας και λίγο νερό.

Το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τρυφερό και αν χρειάζεται συμπληρώστε λίγο νεράκι. Περίπου 2 ώρες.

Το σερβίρετε στα πιάτα συνοδεύοντάς το από φρέσκο πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές.

Πηγή: sintagespareas.gr