Μία τάρτα διαφορετική από τις άλλες που προσφέρει απόλαυση γλιτώνοντας τις περιττές θερμίδες της ζύμης που επιτάσσει η κλασική τάρτα!
Υλικά:
Για την βάση
μπισκότα digestive (προτείνω χωρίς ζάχαρη,όση ποσότητα σας αρέσει αρκεί να καλύψει τον πάτο του σκεύους της τάρτας)
για τη γέμιση
6 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
90 γρ. χυμό λεμονιού (φρέσκος χυμός από 3 λεμόνια)
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ( από 3 λεμόνια)
180 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα 3,5% λιπαρά.
Εκτέλεση:
Αρχικά,θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα τοποθετείτε στην ταρτιέρα την οποία έχουμε αλείψει προηγουμένως με μαργαρίνη ή βούτυρο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού για λίγο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και χτυπάμε για λίγο έως όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν και τα ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο το γλυκό και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά. Μόλις κρυώσει η τάρτα τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: sidages.gr