Απλώνουμε τα φύλλα και κόβουμε 6 δίσκους από το καθένα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και με ένα πιρούνι τα τρυπάμε καλά. Απλώνουμε πάνω τους λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με άλλη μία λαμαρίνα ή με κάτι βαρύ ώστε να μη φουσκώσουν.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 10-12΄, μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε στο μπλέντερ τις ελιές, την κάππαρη, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
Πάνω σε κάθε σφολιάτα απλώνουμε μία στρογγυλή φέτα ντομάτας. Ακουμπάμε επάνω της λίγο πατέ ελιάς και λίγη φέτα.
Υλικά
• 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας ή 12 σφολιατίνια
• 1 φλ. τσαγ. ελιές χωρίς κουκούτσι
• 2 κ.γλ. κάππαρη
• 1 κ.γλ. ρίγανη
• 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
• 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
• ½ φλ. τσαγ. τρίμματα φέτας
Μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
(Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr)