Λίγη υπομονή και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Υλικά

1 κιλό κοιλίτσες κοτόπουλου (μπορείτε να βάλετε και λίγα έξτρα συκωτάκια πουλιών)
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
Χυμός από  1-2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολυ καλά τις κοιλίτσες και αν είναι πολύ μεγάλες τις κόβουμε σε μπουκίτσες. Τσιγαρίζουμε σε λάδι αρκετή ώρα (15 λεπτά οπωσδήποτε)μέχρι να πάρουν σκούρο καφέ χρώμα.

Σβήνουμε με το μισό λεμόνι και το κρασί, προσθέτουμε λίγο νεράκι αλάτι πιπέρι και λίγη ρίγανη και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις πιουν τα υγρά ανοίγουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τις μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους. Πασπαλίζουμε έξτρα ρίγανη και σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Πηγή: greekmasa.gr