Όλο το χειμώνα δουλέψατε σκληρά για να φροντίσετε τη γραμμή σας. Τα καταφέρατε, όμως τώρα οι νοστιμιές στο ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, τα κοκτέιλ στο beach bar και ο καθαρός αέρας της εξοχής που σας ανοίγουν την όρεξη, απειλούν να καταστρέψουν τη σιλουέτα που με κόπο χτίσατε.

Η αλήθεια, είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε τα λαχταριστά πιάτα που προσφέρουν τα εστιατόρια και τα ταβερνάκια και φυσικά να μην παχύνετε, αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές ειδικών και να εφαρμόσετε μερικά έξυπνα τρικ, όπως δημοσιεύονται στην «Espresso της Κυριακής».

-Φροντίστε να τρώτε πολλά μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας και να μην αφήνετε το στομάχι σας άδεια για πολλή ώρα. Έτσι δεν θα πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό όταν καθίσετε στο τραπέζι.

-Ακόμη και στις διακοπές καλό είναι να προσπαθήσετε να απολαμβάνεται το κάθε γεύμα περίπου την ίδια ώρα, και να μην έχετε αποκλίσεις πάνω από μία ώρα.

-είτε βρίσκεστε στο εξοχικό είτε σε ταβέρνα είναι προτιμότερο να γευτείτε μικρή ποσότητα από το φαγητό που υπάρχει στο τραπέζι, από το να γυρίσετε την πλάτη σε ό, τι νομίζετε πως θα σας παχύνει, αφού κάτι τέτοια θα σας δημιουργήσει… στερητικό σύνδρομο! Πάρτε μπροστά σας ένα μικρό πιάτο, γεμίστε το με μικρές ποσότητες φαγητού και απολαύστε τη μερίδα σας, χωρίς όμως να σερβιριστείτε για δεύτερη φορά.

-Στο βασικό γεύμα της ημέρας, που θα πρέπει να είναι το μεσημεριανό, είναι σημαντικό να υπάρχει ποικιλία και ισορροπία.

-Στις διακοπές περιορίστε το αλκοόλ στα δυο ποτήρια την ημέρα και προτιμήστε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλ, όπως είναι το κρασί και η μπύρα.