«Ποτέ δεν είναι τόσο κουρασμένες για σεξάσκηση (sexercise)», αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail που επικαλείται έρευνα που κυκλοφόρησε στη Μ. Βρετανία.

«Οι γυναίκες τείνουν περισσότερο να κάνουν σεξ μετά από μία μακροσκελή ημέρα στη δουλειά, αν σκεφτούν ότι αυτό βοηθάει να χάσουν βάρος», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και ακρίβειας των γυμναστηρίων είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι οι γυναίκες βλέπουν διαρκώς το σεξ ως έναν φτηνό τρόπο εξάσκησης.

Η έρευνα δείχνει ότι το 76% των γυναικών είναι περισσότερο πρόθυμες για νυχτερινές «περιπέτειες», εάν πιστεύουν ότι έτσι θα κάψουν θερμίδες.

Επίσης, σχεδόν τα δύο τρίτα των γυναικών που πηγαίνουν γυμναστήριο λένε ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένες με το να ακολουθούν τέτοιες δραστηριότητες, όπως το σεξ, εάν ήξεραν ότι θα έκαιγαν τόσες θερμίδες όσες και στο γυμναστήριο.

«Με μισή ώρα σεξ θα κάψεις γύρω στις 150 με 250 θερμίδες και μπορεί πάνω από 350 θερμίδες, κάτι που εξαρτάται από το πόσο ενεργός/ή είσαι», υποστηρίζει η Κέρι Μακλόσκεϊ στο βιβλίο της «Η απόλυτη σεξοδίαιτα».