Σας αρέσουν οι σαλάτες, αλλά θέλετε κάτι διαφορετικό; Τι θα λέγατε εάν ετοιμάζατε πατατοσαλάτα με κρύο μοσχάρι και τουρσί; Η δοκιμή θα σας πείσει!

Υλικά (για 8 άτομα)
• 3 μεγάλες πατάτες
• 400 γρ. μοσχάρι βρασμένο (κρύο σε λεπτές φέτες)
• 3 μεγάλες ντομάτες σε λεπτές φέτες • 2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
• 3-4 αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες ή 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
• 2-3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• θυμάρι

Ετοιμασία
1. Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις ξεπλένετε αμέσως με λίγο κρύο νερό. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φέτες πάχους 1-2 εκ.

2. Σε μια πιατέλα για σαλάτα φτιάχνετε μια σειρά με φέτες από μοσχάρι, κρεμμύδι και ντομάτα. Συνεχίζετε με μια δεύτερη σειρά από πατάτες, ντομάτες και τουρσί ή κάππαρη. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

3. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά βάζετε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι με 2-3 σταγόνες χλιαρό νερό. Ανακινείτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά, περιχύνετε τη σαλάτα και προσθέτετε λίγο επιπλέον χοντροαλεσμένο πιπέρι. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: myworld