Ένα κέικ ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας!

Υλικά:

1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρης
5 αυγά
1/3 φλιτζανιού ξινή κρέμα (sour cream)
2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
½ κ.γ. τζίντζερ
½ κ.γ. μπαχάρι σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Αναμείξτε καλά το βούτυρο και το υποκατάστατο ζάχαρης έως ότου το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας το μείγμα.

Αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέστε την ξινή κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ. και ψήστε στους 180° C για 50 με 55 λεπτά. Σερβίρετε με κομπόστα κεράσι ή μήλο χωρίς ζάχαρη και σαντιγί.

Πηγή: sidages.gr