Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε 1/2 φλ. τσαγιού νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.
Αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με γαλοτύρι, τσαλαφούτι ή κάποιο ανάλογο τυρί.
Υλικά
• 500 γραμμ. λιγκουίνι
• 500 γραμμ. ντοματίνια μακρόστενα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 250 γραμμ. ξινομυζήθρα
• 2 κ.σ. κάππαρη
• 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
• 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά
(Πηγή φωτογραφίας: argiro)