Ο συνδυασμός του καρότου και του τζίντζερ μπορεί να δημιουργήσει μία υπέροχη σούπα για το χειμώνα αλλά να αποτελέσει και μια εξίσου δροσιστική πρόταση για το καλοκαίρι.
Συστατικά συνταγής
700 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
1 κ.γ. (κοφτό) κάρυ σε σκόνη
1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 λεμόνι ξύσμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.γ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά -για πολύ λίγο, δεν πρέπει να γίνουν καφέ ή να μαυρίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ κια το κάρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό και το ξύσμα του λεμονιού και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή, τα καρότα. Αφήστε την να κρυώσει και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ήπια όλα τα υλικά. Στο τέλος γαρνίρουμε κάθε μπολάκι με σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μπορείτε να τη συνοδέψετε με τυρί και ψωμί ολικής άλεσης.
Πηγή: lovecooking.gr