Ετοιμάστε το, καλέστε τους φίλους σας και καλή απόλαυση σε όλους σας!
Συστατικά
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
1 ματσάκι φρέσκο μέντα
1 λίτρο βότκα
500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Οδηγίες
Πλένουμε τα μυρωδικά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσουν. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με το αλκοόλ. Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 10 ώρες. Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄ λεπτά.
Αφήνουμετο σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ. Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες. Σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλμπανι ή σε φίλτρο του καφέ (αφαιρούμε τα μυρωδικά). Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
Πηγή: sintagespareas.gr