Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο και ανακατεύουμε το μίγμα ώσπου να πήξει. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε τη βανίλια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφρά και την προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας.
Αδειάζουμε την κρέμα σε φόρμα μεταλλική και τη βάζουμε στην κατάψυξη. Γυρίζουμε το διακόπτη στον ανώτατο βαθμό ψύξης. Όταν η κρέμα μισοπαγώσει, μετά 11/2 ώρα περίπου τη βγάζουμε και τη χτυπάμε ώσπου να γίνει λεία χωρίς να την αφήσουμε να λιώσει. Τη βάζουμε πάλι στη μεταλλική φόρμα και την αφήνουμε να παγώσει. Όταν γίνει γυρίζουμε το διακόπτη του ψυγείου στον κανονικό βαθμό ψύξης και αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη ώσπου να σερβιριστεί.
Υλικά
60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 και 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού νερό λίγη βανίλια
1 και 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Πηγή: trome