Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τις πιπερίτσες για 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους και ύστερα τις βουτάτε σε λίγο καυτό νερό για 10 λεπτά για να φουσκώσουν.
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζετε τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.
Στραγγίζετε τις πιπερίτσες, τις ψιλοκόβετε και τις ανακατεύετε στο μπολ με τη μαρινάδα.
Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες ή ακόμη καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ, γυρνώντας που και που, για να μαριναριστεί και από τις δυο πλευρές.
Βάζετε ένα ραβδωτό τηγάνι να κάψει καλά στη φωτιά και ψήνετε τις μπριζόλες ανάλογα με την προτίμηση σου. Στραγγίξτε τη μαρινάδα και φυλάξτε τη για να ετοιμάσετε μια σάλτσα για το κρέας.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε τη μαρινάδα και τη βράστε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Όταν ψηθούν οι μπριζόλες τις περιχύνετε με τη σάλτσα και τις αφήνετε να σταθούν 5 λεπτά σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο πριν τις σερβίρετε. Τις βάζετε στα πιάτα και τις γαρνίρετε με ροδέλες από κρεμμύδι.
Υλικά για 6 άτομα
6 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
2-3 πιπεριές τσιλι αποξηραμένες
1 κουταλάκι μαραθόσπορους κοπανισμένους
½ κούπα λάδι ελιάς
1 κουτάλι αλάτι χοντρό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
χυμό 1 πορτοκαλιού
χυμό 1 λεμονιού
χυμό 1 λαιμ
1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
6 – 7 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (μονό τα φύλλα)
2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Πηγή:trome