Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά και τα σουρώνουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον. Αφού κατεβάσουμε το τηγάνι από την φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι και το τσιγαρισμένο μπέικον, ανακατεύοντας όλα τα υλικά καλά.

Τοποθετούμε πάλι τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, πάνω στην φωτιά και τα περιχύνουμε με τα υλικά του μπολ και ανακατεύουμε καλά για λίγο. Κατόπιν σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή πασπαλίζοντας πάνω λίγο κεφαλοτύρι.

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
150 γρ. μπέικον ή γαλοπούλα σε λωρίδες
250 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
1 κ.σ. βούτυρο
πιπέρι άσπρο

Πηγή: myworld