Μοναδική νοστιμιά και απαλή υφή με βάση το αλεσμένο στήθος κοτόπουλου!
ΥΛΙΚΑ
1400 γρ. γάλα βουβαλίσιο ή αγελαδινό
300 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο
100 γρ. πατατάλευρο
180 γρ. ρυζάλευρο
1 πρέζα αλάτι
1 στήθος κοτόπουλου
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το στήθος πολύ καλά μέχρι να μαλακώσει. Τεμαχίζουμε σε λεπτές ίνες με την παλάμη μας και τις πιέζουμε να γίνουν πιο λεπτές. Τις πλένουμε αλλάζοντας το νερό 5 φορές. Τοποθετούμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρυζάλευρο και το πατατάλευρο. Ρίχνουμε σ’αυτό λίγο από το χλιαρό γάλα και το ανθόνερο, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα. Αφήνουμε την κρέμα να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις δέσει λίγο βάζουμε τις ίνες του κοτόπουλου τμηματικά ανακατεύοντας ασταμάτητα μέχρι να δέσουν όλα και να γίνουν μια πολύ ελαστική κρέμα. Την αδειάζουμε σε ένα τετράγωνο ταψί ύψους 2 εκατοστών και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 10 εκατοστών και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα τυλίγουμε ρολά.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Πηγή: sintagies.gr