Μπορεί να θέλει χρόνο για να μαγειρέψετε τα φιλετάκια, αλλά είναι σίγουρα ένα φαγητό που αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε!

Υλικά για 4 άτομα
2 κουταλάκια φρεσκοκοπανισμένους κόκκους μαύρου πιπεριού
2 κουταλάκια φρεσκοκοπανισμένους κόκκους άσπρου πιπεριού
1 κουταλάκι χοντρό αλάτι, ελαφρώς κοπανισμένο
4 μοσχαρίσια φιλετάκια, 200 γρ. το καθένα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουταλιές μπράντι
2/3 φλιτζ. ζωμό κρέατος
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
11/2 κουταλιά κόκκους πράσινου πιπεριού σε άλμη, στραγγισμένους και ελαφρώς κοπανισμένους
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
σπαράγγια, φασολάκια και πατάτες στον ατμό, για σερβίρισμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε το μαύρο και το άσπρο πιπέρι με το αλάτι. Αλείφετε τα φιλετάκια με το μείγμα πιπεριών, πιέζοντάς το στην επιφάνειά τους για να κολλήσει.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι με χοντρή βάση, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα φιλετάκια και τα μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τα θέλετε μισοψημένα, ή ανάλογα με την προτίμηση σας. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα σκεπάζετε για να διατηρηθούν ζεστά ώσπου να ετοιμάσετε τη σάλτσα.

Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και προσθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Τα μαγειρεύετε για 1
λεπτό, ή ώσπου να μαλακώσουν. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε προσεκτικά το μπράντι και ξαναβάζετε το σκεύος στη φωτιά.

Αφήνετε το μείγμα να βράσει και στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό κρέατος, την κρέμα και το πράσινο πιπέρι, και τα αφήνετε να βράσουν. Μαγειρεύετε για 4 λεπτά, ή ώσπου να γίνει η σάλτσα γυαλιστερή και λίγο πηχτή, προσθέτοντας το ζουμί των φιλέτων, αν έχει μείνει. Προσθέτετε το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε τα φιλέτα με τη σάλτσα και τα σερβίρετε με σπαράγγια, φασολάκια και πατάτες.

Πηγή: myworld