Nηστίσιμα αλλά και…παντός καιρού! Απολαύστε τα ιδιαίτερα αυτά κριτσίνια!
Υλικά
2/3 κούπας ελαιόλαδο
2/3 κούπας λευκό κρασί
2 κ.γ. αλάτι
1/2 φακελάκι baking powder(10 gr.)
450 gr. περίπου αλεύρι
για το πασπάλισμα
σουσάμι
παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το λάδι και το κρασί. Προσθέτουμε το baking powder,το αλάτι,ανακατεύουμε λίγο και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει.
Ανάλογα με το αλεύρι μας μπορεί να χρειαστούμε περισσότερο ή λιγότερο από τα 450 γρ. που δίνω στα υλικά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε κομμάτια μεγάλα. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε χοντρό φύλλο και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Με το πλαστράκι μας περνάμε πάνω από το σουσάμι,για να κολλήσει καλά στη ζύμη.
Γυρίζουμε το φύλλο μας από την άλλη πλευρά(να πάει κάτω η πλευρά με το σουσάμι)και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο. Πατάμε και πάλι με το πλαστράκι για να κολλήσει.
Κόβουμε με το ροδάκι της πίτσας λωρίδες από το ζυμάρι και τις στρίβουμε 2-3 φορές.
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Πηγή: syntagesapospiti.blogspot