Λίγο αλεύρι, λίγο λάδι, νερό, αλάτι και μερικές σταγόνες λεμονιού αρκούν για να ετοιμάσετε μια σπιτική, τραγανή τυρόπιτα.
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπας νερό
1/4 κούπας λάδι
λίγο αλάτι
2 κουτ. σούπας λεμόνι
Για τις νοικοκυρές της τεχνολογίας:
Αν το μίξερ είναι ο σταθερός σας σύμμαχος στην κουζίνα, τότε απλά ρίξτε τα όλα στον κάδο με τον γάντζο και αφήστε το μηχάνημα να κάνει τα υπόλοιπα. Μόλις σχηματιστεί μια μπάλα μαλακής ζύμης που ξεκολλάει από τα τοιχώματα είστε έτοιμοι.
Για τις παραδοσιακές νοικοκυρές:
1. Πάρτε ένα λεκανάκι και ρίξτε μέσα το αλεύρι.
2. Ανοίξτε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίξτε εκεί όλα τα υπόλοιπα υλικά.
3. Πλάστε το μείγμα με τα χεράκια σας μέχρι να μην κολλάει στα τοιχώματα και στα χέρια σας.
4. Κάντε τη μαλακή ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε τη με μεμβράνη και αφήστε τη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη γέμιση που θέλετε, ανάλογα με την όρεξή σας.
Tips
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μπάλες, τη μια ελάχιστα μεγαλύτερη από την άλλη.
Με τη μεγαλύτερη μπάλα φτιάξτε το κάτω φύλλο της πίτας που πρέπει να είναι λίγο πιο χοντρό από το πάνω.
Εκτός από το ταψάκι σας, αλείψτε με λίγο λάδι και την πάνω πλευρά του κάτω φύλλου προτού ρίξετε τη γέμιση. Θα το βοηθήσετε να μείνει τραγανό.
Μην ξεχνάτε να χαράζετε την πίτα σε κομμάτια προτού την βάλετε στο φούρνο για να μην φουσκώσει το φύλλο από τους εγκλωβισμένους ατμούς, την ώρα του ψησίματος.
Υγραίνετε πάντα την επιφάνειά της με λίγο νερό και λίγο λάδι προτού την βάλετε για ψήσιμο
Μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνειά της με σουσάμι, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους ή ό,τι άλλο ταιριάζει με τη γέμιση και την όρεξή σας.
Πηγή: livingreen