Οι γυναίκες που τρώνε περισσότερες από τρεις µερίδες ψάρι την εβδοµάδα έχουν 16% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση µε εκείνες που τρώνε λιγότερο από µία φορά την εβδοµάδα, σύµφωνα µε νέα έρευνα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλµης.
Οι σουηδοί ερευνητές επισήµαναν, από την πλευρά τους, ότι το όφελος από τη διατροφή µε ψάρια έγκειται κυρίως στη βιταµίνη D και στα ω-3 λιπαρά οξέα, που µειώνουν την αρτηριακή πίεση του αίµατος και τη συγκέντρωση λίπους στο αίµα, µειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Βέβαια το όφελος εξαρτάται όχι µόνο από το είδος του ψαριού αλλά και από τον τρόπο µαγειρέµατος, καθώς µια δεύτερη αµερικανική έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Έµορι της Ατλάντα διαπίστωσε ότι το όφελος από τα ψάρια ακυρώνεται όταν αυτά τηγανίζονται.
Πηγή: myworld