Άμα ανακαλύψουν τα παιδιά ότι φτιάχνετε αυτές τις τηγανίτες θα σας τις ζητάνε συνεχώς. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν τις τρώμε και εμείς οι ενήλικοι με μεγάλη ευχαρίστηση. Κοιτάμε να φτιάξουμε βέβαια μερικές παραπάνω, γιατι την άλλη μέρα θα είναι ένα εξαίσιο κολατσιό για ολόκληρη την οικογένεια.

Συστατικά
• 2 πατάτες βρασμένες
• 1 καρότο
• 2 κολοκυθάκια
• 1 κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένο, στραγγισμένη
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει από μόνο του
• ½ κουταλάκι αλάτι
• ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 3 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια)
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Οδηγίες
Τρίβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σ’ ένα μπολ. Κάνουμε το ίδιο με το καρότο και το κολοκύθι. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το αλεύρι, το αλάτι, τον μαϊντανό και τους κρόκους. Ζυμώνουμε το μείγμα για να ανακατευθούν όλα μαζί.

Χτυπάμε τα ασπράδια να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στα λαχανικά.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι, πλάθουμε τις τηγανίτες και τηγανίζουμε 4 κάθε φορά για 5 λεπτά από την μία πλευρά και άλλα τόσα περίπου από την άλλη.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε αμέσως.
Διάρκεια: 50 λεπτά

Πηγή: lovebaby.gr