Μια εναλλακτική για να μαγειρέψετε πεντανόστιμες γόπες και οι καλεσμένοι σας να γλύφουν τα δάχτυλά τους! Το πιάτο σερβίρεται με μια δροσερή σαλάτα.

Υλικά:
1 κιλό γόπες

Για τη γέμιση
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 τριμμένη ντομάτα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
2 κ.σ. αλεσμένο καρύδι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα βράγχια, πιέζοντάς τα καλά στην κοιλιά για να μην τα σχίσουμε και μας αδειάσει η γέμιση. Στη συνέχεια ρίχνουμε μπόλικο νερό μέσα στην κοιλιά τους για να ξεπλυθούν καλά.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, να γίνουν σαν πάστα. Γεμίζουμε με το μείγμα τα ψάρια από τα βράγχια. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί, ίσα που να τα χωράει, το ένα δίπλα στο άλλο.

3. Ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, το καρύδι και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με αυτά τα ψάρια. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

4. Ψήνουμε στους 200οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 35΄-40΄.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

Πηγή: argiro.gr