Οι σουπιές με το σπανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αγαπούν όλοι. Φτιάξτε το και θα ξετρελαθείτε από τη γεύση του!

ΥΛΙΚΑ
* 2 φλ. τσαγιού φακές
* 800 γραμμ. καθαρισμένες σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
* 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
* 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
* 500 γραμμ. σπανάκι (μικρόφυλλο)
* 400 γραμμ. (1 συσκευασία) ντοματάκια πομοντόρια κομμένα σε καρέ
* 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
* 2 κ.σ. σταφίδες
* 2 κ.σ. κουκουνάρι
* 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
* 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν, περίπου για 25’, μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.

Σε βαθύ τηγάνι, ή καλύτερα σε γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μισοβρασμένες φακές. Ανακατεύουμε καλά. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά.

Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές. Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο σπανάκι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για 6΄-8΄. Τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Στο τέλος το φαγητό δεν έχει ζουμιά, μένει σχεδόν με το λάδι του.

Πηγή: argiro.gr