Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο το μπέρκερ με σολομό, κάππαρη και λάιμ.

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. φιλέτα σολοµού, καθαρισµένα και χωρίς κόκαλο
1 κ.τ.σ. κάππαρη
2 κ.τ.γ. χυµό από λάιµ
λίγο άνηθο
1 ασπράδι αβγού, χτυπηµένο ελαφρώς
2 κ.τ.σ. νισεστέ
3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
4 ψωµάκια µπέργκερ, κοµµένα
στη µέση

Για τη µαγιονέζα

1 φλιτζ. µαγιονέζα λάιτ
2 πράσινα κρεµµύδια κοµµένα
1 κ.τ.σ. κοµµένο άνηθο
1 κ.τ.σ. χυµό από λεµόνι
1 κ.τ.σ. πίκλες αγγουράκι

Εκτέλεση

1. Κόβετε το σολοµό σε µεγάλα κοµµάτια. Τα τοποθετείτε σε ένα µπολ µαζί µε την κάππαρη, το λάιµ, τον άνηθο, το ασπράδι και το νισεστέ και ανακατεύετε µέχρι να αναµιχθούν όλα τα υλικά.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερµοκρασία και µαγειρεύετε το σολοµό για 1-2 λεπτά µέχρι να ψηθεί καλά.
3. Κόβετε τα µπέργκερ στη µέση, τα ραντίζετε µε λίγο ελαιόλαδο, τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και τα βάζετε σε προθερµασµένο φούρνο για 1 λεπτό µέχρι να ροδίσουν.
4. Στο µεταξύ ετοιµάζετε τη µαγιονέζα. Σε ένα µπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά µέχρι να πάρετε ένα «δεµένο» µείγµα.
5. Απλώνετε µια στρώση µαγιονέζα σε κάθε µπέργκερ και τοποθετείτε ένα φιλέτο σολοµού. Αν θέλετε, συνοδεύετε µε λίγο φρέσκο αγγούρι και φύλλα ρόκας.

20′ χρόνος προετοιμασίας
584 θερµίδες

Πηγή: Forma