Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε το πιπέρι και τη δάφνη και βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει (υπολογίστε περίπου 1 ώρα). Αφού μαλακώσει προσθέτουμε και ξίδι και βράζουμε λίγο ακόμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει, ώστε να κόβεται ευκολότερα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, ξίδι και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Υλικά

1 χταπόδι

1-2 φύλλα δάφνης

Κόκκους μαύρου πιπεριού

Ελαιόλαδο

Ξίδι

Μαϊντανός

Χρόνος Μαγειρέματος: 80 λεπτά

Πηγή: livesmart.gr