Η συνταγή αυτή αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Η πάπρικα και το καγέν κάνουν το κοτόπουλο πιο πικάντικο. Αν πρόκειται να το σερβίρετε σε παιδιά χρησιμοποιήστε γλυκιά πάπρικα.
Υλικά
* 1 (γύρω στο 1 κιλό και 700 γραμμ.) κοτόπουλο
* 4 κ.σ. ελαιόλαδο
* 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
* 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.σ. αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* 1½ κ.γλ. αποξηραμένα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι ή ό,τι μυρωδικό σας αρέσει)
* 1½ κ.γλ. πάπρικα
* 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγέν
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να τεμαχίσει το κοτόπουλο σε οκτώ κομμάτια ή το κόβουμε μόνοι μας. Το πλένουμε καλά, να φύγουν τυχόν κοκαλάκια. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί πολύ καλά ένα ένα κομμάτι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά, παρμεζάνα, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένα βότανα, πάπρικα και πιπέρι καγέν. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι να αναμειχθούν καλά.
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο, με πινέλο ή με το χέρι, όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω γύρω πολύ καλά.
Ένα ένα κομμάτι το βουτάμε στο μείγμα παναρίσματος, με την πέτσα προς το πανάρισμα. Με τα δάχτυλα πιέζουμε το πανάρισμα να κολλήσει καλά πάνω στην πέτσα.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι με ρηχό χείλος. Τοποθετούμε κάθε παναρισμένο κομμάτι στο ταψί, με την παναρισμένη όψη προς τα πάνω. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλα τα κομμάτια. Ψήνουμε το κοτόπουλο πανέ στην τελευταία σχάρα για περίπου 50΄. Κάθε τόσο περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού ώσπου να ροδίσει και να κάνει ωραία τραγανή κρούστα.
Πηγή: argiro.gr