Εάν έχετε καλεσμένους και θέλετε να φτιάξετε κάτι ιδιαίτερο και νόστιμο, τότε το κεμπάπ θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Είναι εύκολη συνταγή και δεν θέλει κόπο και ώρες προετοιμασίας…
Υλικά (για 4 άτοµα)
600 γραμμάρια µοσχαρίσιο κιµά
400 γραµµάρια αρνίσιο κιµά
½ κουταλάκι του γλυκού κύµινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο πιπέρι µαύρο
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού. σόδα
½ κρεµµύδι τριµµένο στον τρίφτη
Για το ντιπ γιαουρτιού
50 γραµµάρια γιαούρτι στραγγιστό
50 γραµµάρια κρέμα τυρί
λίγο δυόσμο ψιλοκοµµένο
2-3 σταγόνες λεµόνι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα ψήνουμε στα κάρβουνα για 10 λεπτά, αν θέλουμε μπορούμε να τα περάσουμε και σε καλαμάκια. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνετε τα τρία είδη κιµά και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυµώνετε µε απαλές κινήσεις µέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, πλάθετε µακρόστενα κεµπάπ, τα οποία ψήνετε στα κάρβουνα για 10 λεπτά. Σερβίρετε µε πιτούλες ψηµένες στα κάρβουνα, ντιπ γιαουρτιού και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες. Για το ντιπ γιαουρτιού, δουλεύετε απαλά όλα τα υλικά µε ένα κουτάλι µέσα σε µεγάλο µπολ.
Πηγή: myworld