Ένα από τα πιο νόστιμα κέικ με μπανάνα και σοκολάτα που θα δοκιμάσετε! Ειδικά τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Υλικά

* 1¼ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
* 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 2 αυγά
* 2½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
* 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
* 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
* 1½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
* 4 ώριμες μπανάνες
* 1 βανίλια
* 1¼ φλ. τσαγιού καρυδόψιχα αλεσμένη
* 1 πρέζα αλάτι
* 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
* Για την κρέμα σοκολάτας
* 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη
* 1/3 φλ. τσαγιού νερό
* 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
* 1/3 φλ. τσαγιού κακάο άγλυκο
* 1 πρέζα αλάτι

Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 3΄-4΄, να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα. Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Μόλις ενωθεί το μείγμα προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Την αλευρώνουμε επίσης πολύ καλά και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό είναι ψημένο. Το αφήνουμε 10΄ να σταθεί στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολάτας: Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το αλάτι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε να λιώσουν (χωρίς να βράσουν). Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν. Θα μοιάζει με υγρή κρέμα σοκολάτας. Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αλείφουμε γύρω γύρω το κέικ και γαρνίρουμε με φέτες μπανάνας.

H συμβουλή της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου: Όταν βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ αφήνουμε το σκεύος 1΄-2΄ στην κατάψυξη να παγώσει το βούτυρο. Έπειτα αλευρώνουμε και τινάζουμε. Έτσι το σκεύος θα κάνει ένα φιλμ που θα προστατεύει το γλυκό και το βούτυρο της φόρμας δεν θα ρουφήξει πολύ αλεύρι για να το βαρύνει.