Υλικά
500 γραμ. ταλιατέλες
500 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα χωρίς το περίβλημα (έντερο)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
2 συσκευασίες (800 γραμ.) ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, κατά προτίμηση σε αντικολλητικό τηγάνι, και ροδίζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα πατώντας τα με τη σπάτουλα ώστε να διαλυθούν και να μοιάζουν με χοντροκομμένο κιμά (περίπου 3΄-4΄). Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και τα αφήνουμε για 2΄-3΄, έως ότου το κρεμμύδι γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1΄. Τέλος ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε με τη σπάτουλα στη βάση της κατσαρόλας.
Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν οι αλκοόλες για 2΄-3΄ σε δυνατή φωτιά και σχεδόν να έχει πιει το μείγμα όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς).
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 7΄-8΄, μέχρι να δέσει, να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα μοιράζουμε σε πιάτα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ραγού. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένο τυρί.
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
Πηγή:argiro