Όταν λέμε ότι φτιάχνουμε γλυκό µε το τίποτα, αυτό ακριβώς εννοούμε. Ανοίξτε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας –τα υλικά τα έχετε όλες στο σπίτι – και χαλαλίστε 5΄ από το χρόνο σας. Απλά, δεν θα το πιστεύετε. Αν θέλετε περιχύστε µε λίγη κρέμα την καυτή σοκολατόπιτα και… απολαύστε την!
ΥΛΙΚΑ:
* 1¼ φλ. τσαγιού αλεύρι
* 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
* 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
* 1 πρέζα αλάτι
* 1 φλ. τσαγιού γάλα
* 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο
* 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 1/4 φλ. τσαγιού κακάο
* 1 1/3 φλ. τσαγιού βραστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε κουτάλα, µε παγωτό ή λίγη κρέμα γάλακτος.
Πηγή: argiro.gr